linkpartnersfinland

Nyt lähes 6500 vuokratyöntekijää kertoo oman näkemyksensä vuokratyöstä. Vuosi vuodelta he ovat yhä tyytyväisempiä vuokratyön tekemiseen.

Henkilöstöpalveluyritysten Liitto on tutkinut vuodesta 2007 lähtien vuokratyöntekijöiden kokemuksia vuokratyön tekemisestä. Tutkimuksen on toteuttanut Promenade Research/HR4. Tutkimus tehtiin auktorisoitujen henkilöstöpalveluyritysten vuokratyöntekijöille.

Työelämä muuttuu kovaa vauhtia ja työura koostuu yhä useammin pätkistä ja sirpaleista. Tutkimuksen tulokset todistavatkin sen, että vuokratyön avulla voi yhdistää sirpaleisen työn ja että vuokratyö antaa mahdollisuuden tehdä työtä joustavasti.

 

Vuokratyöntekijät tykkäävät työstään enemmän kuin keskivertotyöntekijät

Monelle voi tulla yllätyksenä, että vuokratyöntekijät ovat työhönsä tyytyväisempiä kuin keskivertotyöntekijät. Vuokratyöntekijätutkimuksen vertailuaineistona on käytetty työtyytyväisyyskyselyjä, joihin on vastannut noin 300 000 suomalaista työntekijää. Vuokratyöntekijät jaksavat töissä keskivertotyöntekijää paremmin ja kokevat myös, että heidän työnantajansa huolehtii henkilöstön hyvinvoinnista paremmin.

 

Huikeat 87 % vuokratyöntekijöistä suosittelee vuokratyötä

87 prosenttia vuokratyöntekijöistä suosittelisi vuokratyön tekemistä tuttavalleen. Tämä huima luku kertoo siitä, että ne jotka oikeasti tekevät vuokratyötä, arvostavat sitä ja ovat ylpeitä tekemästään työstä.

 

Joka 10. vuokratyöntekijä pääsi töihin saman päivän aikana

Vuokratyö on nopea tapa saada töitä. Tutkimukseen vastanneista jopa 49 prosenttia sai töitä viikon sisällä ja joka kymmenes saman päivän aikana. Yksityisen työnvälityksen valttina ovatkin valmiit työnantajakontaktit ja nopea työllistäminen. Näin myös yritykset saavat nopeasti tarvitsemaansa työvoimaa.

 

Vuokratyöstä potkua uusiin duuneihin

Vuokratyötä tekevät uskovat, että vuokratyö auttaa heitä urallaan eteenpäin. Vuokratyöntekijät ovat myös sitä mieltä, että vuokratyö on hyvä mahdollisuus työnhakijalle työllistyä taloudellisesti vaikeassa suhdannetilanteessa ja että vuokratyö auttaa heitä saamaan jatkossa uusia työmahdollisuuksia.

FAKTA

  • ·        Kysymykseen ”Tunnen jaksavani työssäni hyvin”: vuokratyöntekijät antoivat arvosanan 4,06 - keskivertotyöntekijät 3,71. (asteikolla 1-5)
  • ·        Kysymykseen ”Työnantajani huolehtii henkilöstön hyvinvoinnista”: vuokratyöntekijät antoivat arvosanan 3,68 ja keskivertotyöntekijät 3,37. (asteikolla 1-5)
  • ·        Kysymykseen "Sain nopeasti töitä henkilöstöpalveluyrityksen kautta" vuokratyöntekijät antoivat arvosanan 4,27. (asteikolla 1-5)
  • ·        Kysymykseen "Uskon vuokratyön olevan hyvä mahdollisuus työnhakijalle työllistyä taloudellisesti vaikeassa suhdannetilanteessa" vuokratyöntekijät antoivat arvosanan 4,08 (asteikolla 1-5)
  • ·        Kysymykseen ”Vuokratyö auttaa minua saamaan jatkossa uusia työmahdollisuuksia” vuokratyöntekijät antoivat arvosanan 3,90. (asteikolla 1-5)

 

Lue koko vuokratyöntekijätutkimus HPL:n kotisivuilta >> 

Henkilöstöpalveluyritysten Liitto HPL on henkilöstöä vuokraavien sekä muita henkilöstöpalveluita tarjoavien yritysten työnantaja- ja toimialaliitto. HPL on Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäsenliitto. Auktorisoidut henkilöstöpalveluyritykset hoitavat rekrytointi- ja henkilöstövuokrauspalvelut asiantuntevasti, vastuullisesti ja ammattitaitoisesti.

 

Lisätietoja: Merru Tuliara, toimitusjohtaja, Henkilöstöpalveluyritysten Liitto HPL,  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , 040 562 6466.