linkpartnersfinland

Toimitusjohtaja Henri Häkkinen pyörittää viittä Roberts Coffee kahvilaa. Vuosi sitten hän mietti, miten voisi saada enemmän aikaa toiminnan kehittämiseen. Ratkaisu löytyi kahviloiden henkiöstöasioiden ulkoistamisesta.

-        Henkilöstöasiat työllistivät paljon ja suuri osa niistä oli kuitenkin rutiineja. kuten työvuorolistoista huolehtimista, rekrytointia ja palkkahallintoa, Häkkinen kertoo. 

Viime vuoden syksystä lähtien jokaisessa kahvilassa on ollut yksi henkilö omilla palkkalistoilla, mutta kaikki muu ammattihenkilöstö on vuokratyövoimaa. Vaikka työntekijät siirtyivätkin toisen yhtiön palvelukseen, heitä kohdellaan edelleen kuin omia.

-        Henkilöstön tyytyväisyyden ylläpitäminen on erityisesti palveluiden laadun kannalta tärkeää. Hyvä henkilöstöpolitiikka näkyy asiakkaalle saakka. Siksi työntekijät saavat kunnon perehdytyksen ja saavat myös osallistua yrityksen virkistystoimintaan ja koulutuksiin, Häkkinen muistuttaa. 

Vuokratyöntekijällä on enemmän joustoja

Häkkisen yrityksen ja Joblinkin välinen yhteistyö tuo selviä etuja myös työntekijöille. Vuokratyöyritys kykenee tarjoamaan yhden luukun kautta myös muita töitä tarpeen mukaan. Jos osa-aikainen kahvilatyöntekijä haluaa enemmän tunteja, niitä voidaan tarjota myös muista yrityksistä. Joustoa voidaan järjestää myös toiseen suuntaan, jos lomamatka tai opiskelu vaatii enemmän omaa aikaa, se voidaan tehdä häiritsemättä kahvilan toimintaa.

-        Ilman työkokemusta oleville vuokratyön kautta voidaan tarjota perehdytystä työelämään ja mahdollisuus katsoa erilaisia tehtäviä ja löytämään se oma juttu. Työsuhde vuokratyöfirmaan pysyy kuitenkin samankaltaisena, kuin olisi vakituisena toisen palveluksessa, sanoo Joblinkin Antti Kimpimäki. 

 Häkkisen kokemuksen mukaan vuokratyöfirman suuruudella saavutetaan merkittäviä hyötyjä rekrytoinnin onnistumisessa ja perehdytyksessä. Koulutukset voidaan järjestää keskitetysti ja niissä on sama laatustandardi. Lisäksi hän on huomannut, että epäonnistuneita rekrytointeja tulee huomattavasti vähemmän, kun kumppanilla on aikaa hoitaa se osa kunnolla.

-        Itselle on nyt vapautunut paljon aikaa toiminnan kasvattamiseen. Vuoden sisään on tarkoitus avata 2-3 uutta paikkaa ja voin kunnolla keskittyä niihin liittyviin sopimuksiin ja suunnitteluun, Häkkinen päättää.